Полначот е дизајниран за да полни 12V оловни батерии/акумулатори со WET и калциум, МФ VRLA батерии, AGM и гел во опсег од номиналниот капацитет на акумулаторот 6 - 160Ah за неговата работа на автоматски режим префрлување висок напон. Вградениот микропроцесор кој има програмирани девет фази на процесот, овозможува полнење на акумулаторот до 100% од нивниот оригинален капацитет. Ви овозможува автоматски (или по можност) заживување на делумно сулфирани акумулатори. Полни и спасува исцедена батерија/акумулатор. Во автоматскиот режим на полнење одржувањето го снабдува акумулаторот со само онолку енергија колку што е еднаква на неговата способност за себепразнење со напонот, со што се овозможува на корисникот да го стави акумулаторот поврзан за полначот дури и неколку месеци и сеуште да ја зачува во состојба на целосно наполнета батерија/акумулатор.  

9 степени на полнење:

 • 1. Евалуирање на состојбата на батеријата,
 • 2. Опоравување на батерија/акумулатор,
 • 3. Бавно почнување на полнење,
 • 4. Полнење со константен напон,
 • 5. Регенерација (десулфација),
 • 6. Полнење со постојана струја,
 • 7. Намалување на струја на полнење,
 • 8. Проверка на состојба,
 • 9. Константен напон, одржување на напонот. 


Главни технички параметри: Напон 12V, струја 8A.

Напиши мислење

EXTOL PREMIUM Полнач за акумулатори, со 9степени, со микропроцесор, 12V, 8A

Сеуште неоценето Напиши мислење
Цена
4.990ден.
Достапност:
На залиха
Код на продуктот:
8897301
Производители
EXTOL PREMIUM

 • Испорака: 100-150ден.

 • Безбедно купување

Сподели

Видени производи