ALFA PLAM Шпорет на цврсто гориво 90 H Favorit лев

Дади прв оценка Напиши мислење
Цена
31,499ден. 27,300ден.

Заштедувате 4,199ден.

Достапност:
На залиха
Модел:
THMR-Cd-9153371
Производител:
Alfa Plam

Информации за партнер

Крусел Дооел Скопје

Цена :
(0/5)
Вредност :
(0/5)
Квалитет :
(0/5)

Вкупно производи 529

 • Испорака: 100-150ден.

 • Можна замена

 • Бесплатна испорака над 3000ден.

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • челични рингли, постои можност за отстранување на целиот панел за темелно чистење;
 • можност за готвење на целата површина на плотната;
 • рамномерно печење во релна;
 • специјален клуч за отворање на вратата на огништето кога рачката е загреана;
 • огништето е обложено со заменливи шамотни плочи кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорување;
 • регулатор за снабдување на примарен воздух преку вратата на пепелникот;
 • регулатор за снабдување со секундарен воздух на внатрешната страна на главната вратичка;
 • секундарното снабдување со воздух обезбедува почисто согорување и догорување на претходно нецелосно догорени остатоци;
 • двојна стаклена врата, вграден термометар;
 • две положби на вратата:
 • 1. отворена врата од релна  - поголема топлинска енергија за греење на просторијата,
 • 2. затворена врата – Емитува помалку топлина за загревање на просторијата,
 • фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот - лесно е да се стартува;
 • две положби на решетката во шпоретот за работа во лето и во зима;
 • местоположба на отвори према оџакот: странично, на врвот и назад;
 • отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот;
 • номинална излезна топлина: 8 kW;
 • тип на гориво: јаглен, дрво;
 • димензии на производот: 900 mm x 600 mm x 850 mm;
 • димензии на релна: 460 mm x 440 mm x 260 mm;
 • димензија на инсталација-дијаметар на продолжетокот на излезниот гас: 120 mm;
 • капацитет за греење: 133 м3;
 • тежина на производот-Нето: 147 kg;
 • тежина на производот-бруто: 166 kg;
 • боја: бела.
Напиши мислење