Испорака

 • Испораката на вашите нарачки се врши преку дистрибутивни партнери и истата се врши до секое населено место во Република Македонија. 
 • Цената за испорака на производите не е вклучена во цената на производите и се доплаќа.
 • За нарачна на производ/и во вреднос на 3000ден. испораката е БЕСПЛАТНА.
 • Доколку изберете опција плаќање при испорака, на износот може да биде додаден дополнителен износ за оваа услуга од страна на поштенскиот сервис кој ја врши испораката.
 • Во формирање на цените за испорака се зема во предвид тежината и волуменот на производот и локацијата за испорака.
 • Локациите се поделени на:
  ЗОНА 1: Градски населени места и централни градски подрачја.
  ЗОНА 2: Села, пооддалечени општини и населени места кои се до 5км од градско населено место
 • Доставата на нарачаниот производ се врши во рок од 2-5 работни дена од денот на нарачката вклучително и сабота, а производот ќе ви биде доставен до влезот на станбениот објект каде е адресирана испораката.
 • Доставата не се врши во недела и во денови кои се прогласени за неработни (државни и верски празници).
 • Сите производи ви се испраќаат директно од компанијата која го изложила производот на продажба на МОЕМЕСТО.МК и истата е одговорна за состојбата и квалитетот на производот кој ви е испратен. 

Други информации

 • Секоја ваша нарачка пред да биде испорачана е уредно и безбедно спакувана за да не може да дојде до оштетување на истата. Нарачателот е должен да го провери примениот производ веднаш одкако ќе му биде доставен и доколку увиди било каков недостаток или оштетување на истиот должен е веднаш да пријави на лицето кое ја доставило пратката и на администраторите на МОЕМЕСТО.МК
 • Сите пратки се осигурани од губење и оштетување при испорака до секоја адреса согласно законот за поштенски услуги. При превземањето на пратката нарачателот е должен да ја потпише испратницата од доставувачот и да задржи еден примерок од истата како потврда за реализираното превземање.
 • Доколку имате потреба од повеќе информации слободно контактирајте не на 070 989 252 или на email contact(at)moemesto.mk