Начини на плаќање

На МОЕМЕСТО.МК се овозможени следниве начини на плаќање:

  • Со платежни картички на Visa, MasterCard и Maestro издадена од било која од банките во Р.Македонија. При процесирање на трансакцијата се користи CaSys International картичниот систем за безготовинско плаќање кој е апсолутно безбеден и сигурен.
  • При испорака на нарачката  (важи за одредени производи)
  • Вирмански со плаќање со општа уплатница во банка или со интернет банкарство.

Плаќање со платежна картичка (дебитна или кредитна)

При плаќањето за вашиот избран производ со платежна картичка, одкако ќе ја потврдите нарачката системот ќе ве префрли на страницата на CaSys International каде безбедно ги внесувате податоците од истата, односно вашето име и презиме, бројот на платежната картичка, датумот до кога важи вашата платежна картичка и CVV кодот кој се наоѓа на задната страна на картичката.

Одкако ќе ги пополните податоците, потврдете ја нарачката и почекајте 10-15 секунди за трансакцијата да биде потврдена.

Системот по процесирањето на трансакцијата автоматски ќе ве врати назад со потврда дали е успешно процесирано плаќањето.

При целиот процес на плаќање вие директно кореспондирате со картичниот процесор и вашите податоци не се видливи за нашите вработени и истите не се зачувуваат на МОЕМЕСТО.МК се со цел да ја задржиме вашата доверливост и приватност и да ве заштитиме.

Препорачуваме плаќањето со платежна картичка да го вршите од уред кој е во ваша сопственост и да избегнувате јавни инернет мрежи, интернет кафеа и туѓи уреди при реализацијата на нарачката.

Овој начин на плаќање е најсигурен и најбезбеден за вас како купувачи.

Плаќање при испорака на производот

Оваа опција за плаќање ви овозможува нарачаниот производ да го платите во моментот кога истиот ќе пристигне на дадената адреса која сте ја навеле за испорака. Ова плаќање се врши на доставната служба која подоцна го уплаќа износот. При подигањето и плаќањето на производот курирот е должен да ви издаде потврда дека е извршена достава на производот.

НЕТКОН СИСТЕМИ ДООЕЛ како соопственик на платформата не превзема никаква одговорност околу овој вид на трансакција и сите обврски и одговорности се пренесуваат на доставната служба и купувачот.

Вирманско плаќање со општа уплатница или електронско банкарство

Со вирманското плаќање на вашата email адреса ќе ви бидат испратени инструкции со сите потребни податоци за плаќање на производот кој сте го избрале, вклучително бројот на нарачката и жиро сметката на која треба да ја извршите уплатата. Со овие податоци треба да ја пополните општата уплатница и истата можете да ја реализирате во најблиската банка или пошта до вас, или преку вашиот профил за интернет банкарство кој ви е доделен од вашата банка.

Откако ќе биде процесирана трансакцијата од наша страна производот ќе ви биде испратен на адресата која ја имате внесено во системот.

За одредени производи МОЕМЕСТО.МК се јавува како директен продавач на производите при што средствата се уплаќаат на жиро сметка на НЕТКОН СИСТЕМИ ДООЕЛ.